neděle 5. listopadu 2017

Podzimní kuchtění - dýňový chlebíček

Bavila jsem se s mums o tom, že asi upeču banana bread, když se na mě otočil brácha a povídá: ,,Zkus udělat spíš pumpkin bread, měl jsem ho v týdnu v Dos mundos a byl boží.'' No a protože máme doma víc než obří úrodu dýní, volba tohoto sladkého chlebíčku byla jasná. Začala jsem proto googlit recepty a nakonec jsem jich spojila pár dohromady, protože mi v každém něco chybělo. A řeknu vám jediné - je neskutečně dobrý!!!




Na začátku jsem si uvařila dýni, kterou jsem pak rozmačkala vidličkou do pyré. Pak jsem si smíchala 1/2 většího hrnku změklého másla a 3/4 hrnku třtinového cukru. Po chvíli jsem přidala 2 vejce, lžičku vanilky a vše smíchala dohromady. Ve druhé míse jsem smíchala 1 a 1/2 hrnku polohrubé mouky, trošku sody a malinko soli. K této směsi jsem přidala ,,těsto'' z první misky (máslo, cukr, vejce, vanilka), necelých 3/4 hrnku dýňového pyré a 3 polévkové lžíce řeckého jogurtu. Na závěr jsem ještě přidala kousky hořké čokolády. Těsto jsem dala do formy vyložené pečícím papírem a pekla asi hodinu a půl na 160°

Chlebíček je vážně neskutečně dobrý a navíc ve mně úplně evokuje podzim. 

Dobrou chuť!

Anička. ❤️




4 komentáře:

Líbil se Vám článek? Chcete se k němu vyjádřit? Budu moc ráda za každý Váš komentář. :)