úterý 30. května 2017

Ricottová placka s avokádovým čokokrémem #cukrfree

O víkendu jsem měla hrozné nutkání něco upéct a to znamenalo jediné: nasadit zástěru, zapnout naplno písničky a prozkoumat další ňaminy z cukrfree kuchařky, kterou jsem dostala k Vánocům od bráchy. Volba padla na ricottovou placku a řeknu vám jediné, byla bezchybná!




V míse jsem dohromady smíchala 400 g ricotty, 125 g lučiny, 2 lžíce rozehřátého kokosového oleje, lžíci citronové šťávy, vanilku, 2 lžíce mandlové mouky a kokosový sirup (v původním receptu je stévie). Vyšlehaný krém jsem nalila do kulaté formy na pečení a nechala v troubě na 160° zhruba 45 minut.


Na hotový korpus jsem poté připravila ještě avokádový čokokrém, do kterého jsem dala 1 avokádo, pár borůvek, vanilku, 2 lžíce nepraženého raw kakaa a kokosový sirup.


Celý výtvor jsem posypala čerstvými borůvkami, dozdobila sedmikráskami a bylo hotovo!


Taky tak milujete pečení?

Pusu, Anička. 

2 komentáře:

  1. Mňam, tak to bych si dala... s těma borůvkama to musí chutnat úžasně!! :)

    OdpovědětVymazat

Líbil se Vám článek? Chcete se k němu vyjádřit? Budu moc ráda za každý Váš komentář. :)