čtvrtek 21. dubna 2016

Home made granola

Moje téměř každodenní snídaně vypadá asi takto: čaj, bezkofeinové kafe, jogurt s ovocem a müsli, které si většinou objednávám z mix.it. Tentokrát jsem ale udělala výjimku a udělala si svoji vlastní domácí granolu. No a protože zkrátka neměla chybu, recept je tu! ☺



Receptem jsem se inspirovala u Domči, udělala jsem si však nepaleo verzi s přidáním ovesných vloček. V hrnci jsem si nechala rozpustit kokosový olej spolu s agávovým sirupem a po chvilce přidala ovesné vločky, směs nasekaných oříšků, chia semínka, strouhaný kokos, bio kakaový prášek, vanilkový extrakt a skořici. Všechno jsem zamíchala do sebe a mezi tím si předehřála troubu na 160 °C. Když bylo vše připraveno, vyložila jsem plech pečícím papírem, směs na něj rozložila a dala zapéct do trouby.



Jak jste si mohli přečíst, místo holandského kakaa jsem použila bio kakaový prášek, který poslední dobou dávám téměř všude. :D Řadí se totiž mezi superpotraviny a navíc se při jeho výrobě odstraní téměř všechen tuk. Kromě pečení si z něj dělám např. kakao - do shakeru dám mléko a trochu prášku a zamíchám. Chuť je bezchybná - zaručeno! :))



Co nejraději snídáte vy? ☺

17 komentářů:

  1. Nejraději a nejčastěji snídám právě bílý jogurt s vločkama a ovocem a když mám tak přidám arašídový máslo a nebo když si občas dopřeju to Mixit :) a k tomu zelený čaj, ten mám nejradši, kávu já nepiju

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak až na to kafe, který já fakt můžu :D, jsme na tom skoro stejně :))

      Vymazat
  2. Já jsem granolu ještě niky neměla, ale podle fotek vypadá moc lákavě, tu bych moc ráda vyzkoušela - o víkendu se do toho asi dám :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak ji určitě vyzkoušej, já ji mám moooc ráda :)

      Vymazat
  3. Mňamky tak to vyzerá super! :)
    partofnicol.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  4. Mňáám, tak to vypadá bezvadně :). Já jak kdy.. ale většinou vedou ovesné kaše nebo obložené chleby se zeleninou :). A nesmí chybět kafe, čaj nebo kakao.

    http://es-veronica.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ovesná kaše patří taky mezi moje oblíbence, ale dělám si je spíše o víkendu, když je na přípravu snídaně víc času :))

      Vymazat
  5. Mňam ! Domácu granolu si robím a je výborná :)
    My blog : THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
  6. Granolu vůbec neznám, ale její příprava vypadá jednoduše a celkově mě moc zaujala :) Jen doufám, že konečně si najdu čas (a seberu odvahu vkročit do kuchyně) a začnu všechny recepty, co obdivuju na blozích, zkoušet :)

    Zve Tě na mojí giveaway!
    Giveaway

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tohle určitě vyzkoušej! Je to easy peasy a chutná skvěle... :-*

      Vymazat
  7. Taky jsem si jednou dělala domácí a docela to dopadlo dobře:-)
    www.jdeocestu.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  8. To vypadá úžasně! :)
    Mám z toho trošku strach, ale chtěla bych to také zkusit. :)

    OdpovědětVymazat
  9. Tak se určitě neboj, na sto pro se povede! :-* Chutná vážně skvěle :))

    OdpovědětVymazat

Líbil se Vám článek? Chcete se k němu vyjádřit? Budu moc ráda za každý Váš komentář. :)