čtvrtek 11. ledna 2018

Deník kavárenského povaleče #5 - láska jménem Ema

Jupí jej! Je tady další díl kavárenského povalování a já se konečně dočkala chvíle, kdy vám napíši pár slov o mé snad nejoblíbenější kavárně v Praze (vlastně nejoblíbenější kavárně vůbec, haha). Už jsem se na ni pouštěla několikrát, ale vždycky jsem si řekla, že vám musím nashromáždit ještě více fotek a psala vám o nějaké jiné. Ale dneska už jich mám pro vás víc než dost a tak se na to můžeme vrhnout. V hlavní roli tedy Ema espresso bar:



Výbornou kávu mají v mnoha kavárnách. V Emě mají ale naprosto nejlepší. Nevím, čím to je, jestli mají vážně nějaká zrna, která jinde nepoužívají, ale je prostě bezkonkurenční. Většinou všude volím capuccino, někdy lungo/flat white, ale tady je to snad jediné místo, kde mi chutná i latte. (Normálně je v něm na mě hrozně moc mléka, ale to jejich je prostě luxusní, a to nepřeháním!)


No a v neposlední řadě mají úžasné baristy, kteří vytvářejí taaaak boží latte art... ❤️  Já sama jsem vděčná, když se mi povede obyčejné srdíčko, takže smekám, co všechno lidé dovedou!



Další plus je určitě také organizace obsluhy. Objednáte si kávu, no a i když je kavárna přeplněná k prasknutí, do pěti minutek máte vše na stole, nebo na mé oblíbené dřevěné ,,kostce'' ve výklenku v okně, kde sedávám úplně nejraději.


Onen nejlepší výklenek :DDD

Celý personál je navíc moc milý. Minule jsme si tam s mums dávaly čaj, slečna hned ochotně prohodila, že si můžeme klidně dojít pro druhý nálev, protože je čaj dostatečně silný. Jsou to maličkosti, které vám ale celé posezení udělají ještě hezčí.


No a další supr čupr věcí je samotný interiér. Jednoduchý a dokonalý - na to, jak ,,velký'' prostor je, dokáže pojmout obrovské množství (spokojených) zákazníků.

Ty žárovky ,,nutně'' potřebuji! :DDD


Když jsem přemýšlela, co mě na Emě tolik láká, když pominu všechny tyhle benefity, došla jsem k jednomu zvláštnímu, ale přesto pravdivému závěru: Je to snad jediná kavárna, kde se líbilo úplně všem, koho jsem tam vzala. Se svojí milou J. vyrážíme vždy do Cafefinu, mums miluje mamacoffee, ale tenhle prostor se zamlouvá všem. Bráchovi, mamce, dokonce i babičce, a to fakt! :D


No a to nejlepší nakonec? U kasy si můžete vzít kartičku, kam za každou kávu dostanete razítko a každé sedmé kafíčko dostanete zdarma. Pro stálé zákazníky super vychytávka. 😊



Byli jste někdy v Emě? Spokojeni?

A máte také nějakou svou top kavárnu, kde jste vždy maximálně spokojeni? 

Pusu, Anička. ❤️

6 komentářů:

  1. Já jsem v Emě ještě nikdy nebyla, ale jednou jsme tam chtěly zajít, ale bohužel bylo zrovna plno :/

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéééj, to je škoda! Je vidět, že je zkrátka hodně oblíbená... Taky jsme vždycky rádi, když ulovíme volné místečko :))

      Vymazat
  2. Já kolem Emy procházím skoro každý den do školy, ale ještě jsem tam nebyla. :) Tak musím co nejdříve napravit! :)
    THE WORLD BY MARIA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To musíš! :-P Kafíčko je tam vážně suprový :))

      Vymazat
  3. Já mám EMU taky moc ráda a co víc, dokonce jí mám i relativně cestou do školy :D akorát mi trochu vadí, že tam bývá nonstop přeplněno, takže sednout si sem s učením mě moc neláká a když si sem člověk sedne s počítačem a pracuje, trochu mám pocit, že překážím ostatním, aby si taky mohli sednout a dát kávu. Takže si kafe beru většinou s sebou..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na učení je podle mě úžasný třeba Cafefin :)) Jak píšeš, Ema je super hlavně na takové to rychlokafe :DD Ale pokud člověk uloví hezké místečko, seděl by tam klidně celé odpoledne :P <3

      Vymazat

Líbil se Vám článek? Chcete se k němu vyjádřit? Budu moc ráda za každý Váš komentář. :)